Bijuterii

Bijuterii
Bijuterii
Bijuterii

Istoria Aurului

Asemenea celorlalte metale prețioase, aurul a reprezentat simbolul puterii, independenței, suveranității și belșugului de-a lungul istoriei. A fost cel care a împodobit tronurile, coroanele și veșmintele regilor și sultanilor păstrându-și neprețuită valoarea până în zilele noastre. Unele dintre cele mai vechi bijuterii și obiecte lucrate în acest metal au fost descoperite în sudul Irakului și datează din anul 3000 BC iar în jurul anului 2000 BC au fost descoperite primele ornamente și bijuterii din aur în Peru. Aurul este, de asemenea, metalul prețios și pentru poporul turc, fiind considerat în nenumărate rânduri simbolul puterii și suveranității. Acest metal a fost folosit și ca moneda de schimb pentru plătirea datoriilor statului în perioada Romană, tot acest metal cauzând și marea mișcarea cunoscută sub denumirea de 'goana aurului' din anul 1800. Mult mai târziu aurul a început să fie folosit în industrie fiind considerat și în zilele noastre la fel de prețios.

Bijuterii
Bijuterii
Bijuterii

Prelucrarea Diamantului

Diamantul s-a născut, parcă, odată cu timpul, călătoria uluitoare a acestui nestemat îl face în același timp fără vârstă. Cristalizat adânc în interiorul Pământului, la temperaturi extrem de ridicate, diamantul și-a ascuns cele mai prețioase secrete până în momentul în care a fost adus la suprafață cu ajutorul lavei vulcanilor. Odată ajuns aici, nestematul s-a armonizat perfect cu elementele naturii timp de mii de ani, pentru ca în final această piatră prețioasă să uimească omenirea prin strălucirea, frumusețea și unicitatea ei. Doar câteva dintre aceste nestemate se pot folosi în industria bijuteriilor, având mărimea și calitatea necesară. Explorarea diamantelor își are originea în India acum mai bine de 2800 de ani. Deși, în zilele noastre, sunt folosite metode din ce în ce mai moderne, găsirea diamantelor este din ce în ce mai dificilă. Geologii își continuă căutările de la înghețata tundra a Siberiei și Canadei până la deșertul arzător și adancimile oceanelor. Pentru găsirea unui singur diamant pământul cernut este suficient pentru a umple o casă.

Bijuterii
Bijuterii
Bijuterii

Smaraldul

Smaraldul, piatra mitologiei și a legendelor, este una dintre cele patru cele mai prețioase pietre din lume. Împreună cu diamantele, safirele și rubinele fiind considerate pietre prețioase, celelalte fiind considerate pietre semi - pretioane. Smaraldul este asociat cu ploaia datorită nuanței de verde, el fiind prelucrat în industria bijuteriilor încă din cele mai vechi timpuri. Minele de smarald din Egipt datează încă din anul 1650 BC. Această piatră prețioasă este considerată piatra lunii Mai, de asemenea, nestemata este considerată și simbolul loialității (ea oferindu-se la aniversarea celor 55 de ani de căsnicie).

Bijuterii
Bijuterii
Bijuterii

Safirul

Safirul este una dintre cele mai prețioase pietre din lume, cunoscut și sub denumirea de rubinul cerului. Textura sa este puternică, rezistență la temperaturi ridicate iar culoarea este de un albastru izbitor, dar cea mai prețioasă este cea albastru intens. Această nestemată își are originea în perioada pre-creștină, fiind folosită timp de mii de ani în alchimie și astrologie, ca bijuterie, de asemenea, recunoscându-i-se și proprietățile tămăduitoare. În perioadele Imperiului Roman, Grec și Egiptean, safirul a fost considerat piatră regală și apreciat la justa lui valoare. De la Elena din Troia la Regele Solomon și regatele arabe, multe civilizații au apreciat și folosit această nestemată. Safirul este extras în mare parte din India, Thailanda, Sri Lanka, Afganistan, Australia, Brazilia și Pakistan.

Bijuterii
Bijuterii
Bijuterii

Rubinul

Rubinul este unul dintre cele patru pietre prețioase recunoscute în domeniu, împreună cu diamantele, safirele și smaraldele. Celelalte sunt considerate pietre semi-prețioase, pietre naturale sau ornamentale. Rubinul, una dintre cele mai frumose pietre din punct de vedere estetic, este considerat stăpânul pietrelor prețioase în India. Piatră ce aparține familiei corindonului este cea mai valoroasă și cu textura cea mai dura după diamant. Duritatea rubinului este de 9.0, topirea se produce la 2050 °C iar paleta de culori oscilează de la roșu arămiu până la roz și magenta. Nuanțele de roșu sunt datorate cromului din textură iar cele mai căutate și apreciate rubine sunt cele în nuanțe de roșu aprins.

Bijuterii
Bijuterii
Bijuterii

Tanzanitele

Tanzanitele sunt pietre rare…Deși sunt situate în categoria pietrelor semi-prețioase, locul lor binemeritat este în categoria pietrelor prețioase. Pe cât sunt de rare pe atât sunt de prețioase. Aceste nestemate au fost descoperite în nordul Tanzaniei și au fost prezentate lumii de către compania de bijuterii din New York, Tiffany & Co. Deși și-au câștigat numele și recunoașterea pe plan comercial, oamenii de știință consideră această piatră ca făcând parte din familia zoisitelor și nu concep administrarea unui al doilea nume aceleiași pietre. Totuși, mulțumită companiei Tiffany & Co, tanzanitele și-au câștigat prestigiul și recunoașterea internațională.

Bijuterii
Bijuterii
Bijuterii

Zultanitele

Zultanitele, relativ recent apărute, după anii ’80, sunt pietre naturale care și-au câștigat popularitatea în ultimii 10 ani, fiind descoperite în jurul zonei Muğla-Milas în Turcia și putând fi folosite în proporție de 100% în forma sa brută. Zultanitele se numără printre cele cinci pietre care își schimbă culoarea în natură, de aceea sunt foarte populare și valoroase. Aceste nestemate, al căror nume real este Diaspor (în domeniul minier) și care sunt oferite cumpărătorului sub numele de Zultanite au fost extrase pentru prima dată în anul 2005 în zona Muğla-Milas. Denumirea de Diaspor a fost schimbată în Zultanit după numele proprietarului minei, Sultanul Murat Akgün, cu timpul denumirea de Zultanit a devenit marca înregistrată. Astăzi, Zultanitul este unul dintre cele mai faimoase mărci înregistrate în USA în numele companiei Global Licansing N.V.

CumpărăturiVă invităm să vizitați cele mai avantajoase centre comerciale

Piele

Textile

Turkish Delight